Receptek
Itt recepteket találtok. A legtöbbet a nosalty.hu-ról hozom, de cvannak olyanok is amit fejből tudok, mert anyukámmal gyakran sütünk. Édes sütiket rakok ki, remélem hasznát veszitek majd. Ha anyukátokkal süttök és nincs ötletetek, bátran forduljatok az oldalra, ide a legjobb desszerteket rakom ki, amik nem is olyan nehezek. Ha netántalán te akarsz sütni, akkor is....
Málnás mandula tortácska
(nosalty.hu)
Krémhez:
elkészítés
-
A tésztából kis tortácskákat szaggatunk, a közepén mélyedést alakítunk, melybe belekanalazzuk a krémet.
-
Krém elkészítése: a vajat a cukorral jól kikeverjük, beledolgozzuk a tojássárgáját is, majd a vaníliát és mandulát.
-
Megkenjük a tésztát a tojással.
-
Málnalekvárral meglocsoljuk, málnával megdíszítjük.
-
Megsütjük. Kb 6-8 tortácska lesz, nagyságtól függően.
Vaníliás-díós kifli
(nosalty)
-
23 dkg liszt
-
0,5 dl tej
-
13 dkg puha Rama
-
1 cs vaníliás cukor
-
9 dkg porcukor
-
8 dkg darált dió
-
porcukor a forgatáshoz
elkészítés
-
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot és a darált diót egy tálban összekeverjük.
-
Ráöntjük a szobahőmérsékletű tejet, a feldarabolt puha margarint és gyors mozdulatokkal sima tésztává összegyúrjuk. Kb. 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
-
Az omlós tésztából apró kifliket formálunk (kb. 45 db lesz belőle), és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, nem túl szorosan, mert dagadnak sülés közben.
-
A kifliket előmelegített sütőben, 175 fokon, kb. 13-15 perc alatt világossárgára sütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük! Akkor jó, mikor épphogy csak kezd színe lenni.
-
A megsült kifliket még forrón megforgatjuk porcukorban.
sütési mód:
alul-felül sütés
|