MéZEsSéG
Itt SAJÁT recepteket találtok, elvihetitek őket, de NEM TÜNTETHETITEK FEL sajátotokként. Csak úgy rakd ki oldaladra, ha ezt kiírod: Flora receptje, mezeskalacs-haz.gp.
Mézes mandula |. (munkásabb változat)
Hozzávalók:
-
Sok-sok mandula(bármennyien vagy(tok), elég sok kell. Annyi, mintha sima mandulát ennétek)
-
Méz(amennyi elég a mandulákhoz)
-
Cukrozott kakaó( megint ez a helyzet)
Elkészítés:
A mandulákat pírítsd meg, majd vágd őket félbe, ha valamelyik nem sikerül jól, azt a felet, ami még ép, tedd félre, és ha találsz egy hozzá illőt, vele rakd párba. Ezután a mandulafeleket ragaszd össze mézzel, majd forgasd be kakaóba. Elkészült ez a kis egyszerű desszert. Én úgy szoktam tálalni, hogy előveszek egy tálat, kakaót szórok bele, és háztartási kekszet morzsolok bele, végül belerakom a mandulákat. Ha akarod, te is csinálhatod így. Garantáltan finom lesz.
Mézes mandula ||.(egyszerűbb változat)
Hozzávalók:
Ua. mint a másiknál, + forralt, kevés víz
Elkészítés:
Végyelő egy tálat vagy csészét, rakj bele egy kis mézet, önts bele kevés vizet, hogy a méz folyjon de azért még kellően ragadjon, ha elkevered. Utána ked be körbe a mandulát ezzel a méz-higítással, és forgasd bele cukros kakaóba, ahogy ráragad. Garantáltan nagyon finom lesz.
Kellemes perceket kívánok!
|